Intrebari frecvente

Ai o intrebare?

Aici gasesti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

Este suficient de solida o astfel de casa de lemn?

Casa este construita dupa un proiect bine calculat iar structura de rezistenta este gandita de un inginer de structuri, pentru fiecare casa individual. La primul cutremur mai serios multe din casele de zidarie vor cadea, insa cele din lemn corect construite vor rezista, datorita elasticitatii lor.

Exista pericol de incendiu in cazul acestor case de lemn?

Cu siguranta nu mai mare decat in cazul caselor traditionale deoarece lemnul este tratat cu solutii de ignifugare. In plus, datorita montarii placilor din gipscarton la interiorul peretilor, focul nu poate ajunge la structura de lemn din pereti. De asemenea instalatia electrica se monteaza in tub metalic ignifug.

De ce sa alegi o casa pe structura de lemn si nu o casa din zidarie?

Iata 7 motive:

  1. Pentru ca este naturala si te vei simti bine in ea. Folosim preponderent materiale naturale la toate etapele constructiei.
  2. Izolatie termica superioara – izolare superioara cu celuloza ecologica – cel mai performant material izolator la ora actuala.
  3. Protectie fonica ridicata – datorita stratului gros de izolatie.
  4. Spatiu util interior mai mare cu 15% fata de casele din zidarie, peretii fiind de doua ori mai subtiri.
  5. Timp foarte scurt de executie – de pana la 8 ori mai redus decat in cazul zidariei.
  6. Rezistenta seismica sporita – lemnul confera elasticitate structurala.
  7. Costuri reduse cu pana la 30% – fata de casele din zidarie.
Care este timpul de finalizare a unei case pe structura de lemn?

Pentru Kitul de casa termenul de executie este intre 4 si 14 zile de la definitivaea tuturor detaliilor iar montajul la locatie este intre 3 si 7 zile. In functie de optionalele alese, timpul de montaj se va prelungi corespunzator.

Care este durata de viata a unei astfel de constructii?

Durata medie de exploatare este de 100 ani, insa practica ne dovedeste ca exista case de lemn construite pe acest sistem constructiv de peste 200 ani in SUA , cu lemnul netratat, care si acum sunt functionale. De asemenea avem exemple de constructii de lemn in Maramures de sute de ani care inca sunt in picioare.

Comanda acum modelul tau preferat si-ti livram casa in 48 de ore.

Lemnul nu poate fi degradat in timp sau atacat de insecte?

De la inceput, se foloseste lemn selectionat, de calitate. Pentru a elimina orice pericol, inainte de punerea in opera lemnul se trateaza cu o substanta polivalenta, antiinsecte, antimucegai si antifungii.

Imbinarile lemnului vor rezista in timp? Nu se vor misca, nu vor scartai?

Imbinarile se fac cu cuie speciale striate sau rasucite aplicate cu pistolul pneumatic iar zonele de intersectie sunt dublate de piese metalice (coltare de sarcina grea), pentru a preveni aceste situatii.

Planseele si sarpantele se executa cu tehnologia Mitek (http://www.mitek.ro/) – sudura in lemn, cea mai avansata tehnologie de a imbina lemnul.

Acest sistem constructiv este nou aparut pe piata?

Dimpotriva, este foarte raspandit. Peste 85% din casele din Statele Unite ale Americii si Canada sunt construite pe structura din lemn si multe din ele dateaza din anul 1800 si sunt locuibile si azi.